(088) 268 35 55 info@cijfermeester.nl

Login

Financiering

Met meer dan 60 kantoren verspreid over Nederland, wordt het Amsterdamse kantoor van CijferMeester geleid door Marius Weiland. Oorspronkelijk opgeleid als business controller, helpt hij nu ondernemers met uiteenlopende vraagstukken, altijd gesteund door een goed opgezette boekhouding en structuur. Veelvoorkomende vragen van ondernemers zijn onder andere:

  • Waar kan ik financiering krijgen?
  • Hoe weet ik of ik geen buitensporige rente betaal?
  • Zijn de voorwaarden van de lening gunstig?

In het verleden waren dit soort vragen niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden. Dankzij het gebruik van het LoanStreet-dashboard kan Marius nu vaak vrij snel aan een ondernemer laten weten wat zijn kans op financiering is.

Proactief benaderen van ondernemers

De CijferMeester-organisatie was al geruime tijd op zoek naar een oplossing om klanten met financieringsbehoeften goed van dienst te kunnen zijn. Uiteindelijk viel de keuze op LoanStreet. Een doorslaggevende factor was de mogelijkheid om het online boekhoudsysteem te koppelen, waardoor er een realtime kredietscore wordt gegenereerd. De prestaties van het bedrijf worden vervolgens afgezet tegen de acceptatiecriteria van de 17 belangrijkste financiële instellingen. Dit proces verloopt bijzonder soepel, waardoor aanzienlijk minder tijd nodig is om de financieringsopties voor een ondernemer in kaart te brengen. Dit was voor Marius de reden om proactief zijn klanten te benaderen. Sommigen om aan te geven dat ze nu bij CijferMeester Amsterdam terechtkunnen voor een eenvoudige kredietcheck, anderen omdat hij in LoanStreet al had gezien dat er financieringsbehoeften waren bij die specifieke onderneming en hij proactief advies kon geven. Dit heeft de afgelopen week al geleid tot twee succesvolle financieringsaanvragen met gunstige rentetarieven.

Een foutloze administratie als basis

De sleutel tot het snel en eenvoudig in kaart kunnen brengen van financieringsopties ligt grotendeels in het voorbereidende werk dat Marius doet. Hij zorgt ervoor dat de administraties van zijn klanten altijd piekfijn in orde zijn. Van correcte boekingen en nauwkeurige rekeningschema’s tot aan juistheid en regelmatige updates, over alles wordt nagedacht. De integratie van LoanStreet met Twinfield doet vervolgens de rest.

Betrouwbare ondersteuning

Naast de boekhoudkoppeling was de betrouwbare ondersteuning van LoanStreet een andere doorslaggevende reden om voor deze oplossing te kiezen. Het koppelen en aanvragen van financiering verloopt doorgaans vlekkeloos. En als er toch een keer een probleem opduikt, wordt dit vrijwel altijd binnen een werkdag opgelost. Een ander positief aspect van de ondersteuning is de interpretatie van grootboekrekeningen. Het team heeft ervoor gezorgd dat onze standaardtellingen tijdens het onboardingproces van CijferMeester altijd worden herkend. Het resultaat is een kredietcheck die steevast nauwkeurige resultaten oplevert voor mijn klanten. Dit werd afgelopen week weer eens bevestigd: twee offertes die resulteerden in twee overeenkomsten, precies met de financiële instellingen die via LoanStreet naar voren kwamen.

Ik heb interesse

Cases

Altijd een aanspreekpunt

Snel schakelen

Netwerk aan specialisten

Onze CijferMeesters