(088) 268 35 55 info@cijfermeester.nl

Login

Schuldhulpverlening

Ook al lijkt het misschien al te laat, vaak is er nog hoop om jouw onderneming te redden en een faillissement te voorkomen, zowel voor jouw bedrijf als voor jou persoonlijk.

Of je nu een schuld van € 50.000,= hebt, € 5.000.000,= of zelfs nog hoger, een schuldsaneringstraject biedt vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Schuldsanering is soms een laatste redmiddel om een faillissement te voorkomen. Het is begrijpelijk dat niemand hier vrolijk van wordt, jij niet, maar vooral jouw schuldeisers niet. Toch kan een goed opgezet schuldhulpverleningstraject voor alle partijen vaak een acceptabele oplossing bieden, of het nu gaat om een doorstart of een bedrijfsbeëindiging.

Wanneer is schuldhulpverlening een mogelijkheid?

Schuldhulpverlening komt vaak in beeld wanneer een onderneming niet meer levensvatbaar is, en waarbij jij als ondernemer/bestuurder bij een faillissement persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. Het is begrijpelijk dat je er alles aan wilt doen om niet failliet te gaan. Dit kan gelden voor een eenmanszaak, een V.O.F., een BV of welke andere rechtsvorm dan ook.

Levensvatbaar of niet?

Als het bedrijf geen levensvatbaarheid meer heeft, is het verstandig om de onderneming daadwerkelijk te staken of op korte termijn af te bouwen. Probeer dan alles wat enige waarde heeft om te zetten in geld. Misschien is verkoop van de onderneming een optie. Met de opbrengst kunnen we dan een aanbod doen aan ALLE schuldeisers om een deel van de schuld te betalen tegen finale kwijting. Jouw schuldeisers kunnen dan genoegen nemen met een éénmalige betaling van het bedrag dat jij hen aanbiedt. Zodra je dit overeengekomen bedrag hebt betaald, ben je van de betreffende schuldeiser af, en heeft deze niets meer van jou te vorderen.

 

Is het bedrijf nog wel voldoende levensvatbaar of kan er met de juiste hulp weer een levensvatbaar bedrijf van worden gemaakt, dan zijn er via de aanvraag van een BBZ-krediet bij de Gemeente vaak nog voldoende opties om een gezonde doorstart te maken door middel van een sanering in combinatie met een reorganisatie. Houd er echter rekening mee dat het saneren van jouw schulden geen “recht” is. Jouw schuldeisers zijn niet verplicht om akkoord te gaan met een schuldsaneringsregeling. Als ze akkoord gaan, moet het bedrag dat jij hen aanbiedt ook WEL direct, of binnen een vooraf overeengekomen (korte) periode, beschikbaar zijn. Bij een beëindiging van de onderneming zal het aanbod vaak moeten worden gedaan vanuit de opbrengst van de te staken onderneming. Bij een doorstart zal dit vaak vanuit een saneringskrediet moeten gebeuren.

Wat kan CijferMeester voor jou betekenen?

Wij voorkomen faillissementen! We onderhandelen over het afkopen van schulden, het beëindigen van langlopende contracten, huur- of andere overeenkomsten. Ook zijn wij behulpzaam bij het laten afvloeien van overtollig of onwillig personeel. We helpen met een doorstart of een schuldenvrije beëindiging. Als je zelf probeert alles te regelen, kun je het in de meeste gevallen vergeten! Het vertrouwen dat je jouw schuld in welke vorm dan ook zult kunnen betalen, is bij de meeste schuldeisers al tot nul gereduceerd. Alleen met professionele externe hulp is een succesvol traject op te zetten, en kun je een aanvraag voor een faillissement, of een wettelijke schuldsanering (WSNP) voorkomen.

Eerst de haalbaarheid toetsen.

CijferMeester werkt ten behoeve van schuldhulpverlening aan bedrijven samen met INTOVA. Inmiddels zijn een aantal CijferMeesters opgeleid en hebben zij praktijkervaring opgedaan. Als je interesse hebt in de mogelijkheden van deze schuldhulpverlening, neem dan contact op met een CijferMeester in jouw buurt. Hij/zij kan jou dan in contact brengen met een collega CijferMeester die is gespecialiseerd als insolventieadviseur. Tijdens een persoonlijk gesprek doen één van onze insolventieadviseurs samen met jou een kort haalbaarheidsonderzoek. Na dit korte onderzoek weet je meteen of een saneringstraject een kans van slagen heeft, of dat er misschien naar een andere oplossing gezocht kan worden. Na dit haalbaarheidsonderzoek weet je meteen waar je aan toe bent. Ook hoor je dan direct wat het hele traject jou globaal gaat kosten. Je beslist daarna zelf of je met ons verder wilt of niet. Voor de kosten hoef je het in ieder geval NIET te laten!

BBZ-krediet

Let op! Wij hebben geen enkele binding met welke geldverstrekker dan ook, en verstrekken zelf ook geen leningen of kredieten. We kunnen jou wel helpen bij het aanvragen van een saneringskrediet (BBZ-krediet) bij de Gemeente. Omdat wij ook regelmatig in opdracht van een Gemeente de onderzoeken ten behoeve van het verstrekken van saneringskredieten uitvoeren, weten wij exact wat er voor een dergelijke aanvraag allemaal nodig is. Dit versnelt de aanvraagprocedure meestal aanzienlijk.

Ik heb interesse

Heb jij interesse in onze dienstverlening?

Wil je graag meer weten? Laat je gegevens hier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Altijd één aanspreekpunt

Snel schakelen

Netwerk aan specialisten