(088) 268 35 55 info@cijfermeester.nl

Login

Omzetbelasting en BTW

Omzetbelasting is ook bekend als BTW (belasting toegevoegde waarde). Voor de belastingdienst word je als ondernemer beschouwd wanneer je meedoet in de economie. Je doet mee aan het economisch verkeer zodra je waarde toevoegt aan een dienst of product; met andere woorden, zodra je geld verdient.

Vrijstelling van BTW

Als je binnen het kalenderjaar maar een klein bedrag aan btw hoeft af te dragen, kun je vrijstelling krijgen voor de omzetbelasting. Sommige activiteiten zijn ook vrijgesteld van btw, zoals bijvoorbeeld kinderopvang en intermediaire dienstverlening.

 

De btw heeft verschillende tarieven: 9% en 21%. Over het algemeen geldt dat het 9% tarief alleen van toepassing is op de eerste levensbehoeften.

 

Zelfs als je geen ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, kun je nog steeds als ondernemer worden beschouwd voor de omzetbelasting.

 

Als ondernemer moet je meestal maandelijks, per kwartaal of per jaar btw-aangifte doen. Als intermediair kunnen wij deze aangifte namens jou indienen.

Meer over omzetbelasting

  • Ben je ondernemer voor de BTW?
  • Wat zijn jouw BTW-verplichtingen?
  • Welke gegevens moeten vermeld worden op de factuur?
  • Is het mogelijk om ontheffing te krijgen voor de administratieve verplichtingen?
  • Ik lever aan het buitenland, waar moet ik op letten?

Ik heb interesse

Heb jij interesse in onze dienstverlening?

Wil je graag meer weten? Laat je gegevens hier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Altijd één aanspreekpunt

Snel schakelen

Netwerk aan specialisten