(088) 268 35 55 info@cijfermeester.nl

Login

Bedrijf beginnen

Jij wilt een bedrijf beginnen. Maar wat voor bedrijf ga je beginnen? Wat ga je maken of verkopen? Welke diensten ga je leveren? En is ondernemen eigenlijk wel iets voor jou? 

Kijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw toekomstige bedrijf, schrijf een ondernemingsplan en test jouw ondernemerschapskwaliteiten. Praat ook met familie, vrienden en een CijferMeester; zelfs in de opstartfase kunnen we met je meedenken om optimaal jouw bedrijfsprocessen en administratie in te richten. En natuurlijk kijken we graag mee in jouw ondernemersplan.

Wilt jij een ondernemingsplan schrijven?

Een ondernemingsplan is een plan waarin je gedetailleerd beschrijft hoe jij jouw onderneming wilt opzetten. Een ondernemingsplan wordt ook wel eens een businessplan of bedrijfsplan genoemd. Het is een samenvatting van alle facetten van jouw mogelijke onderneming en hoe deze eruit komt te zien.

 

Soms kun je aanloopkosten aftrekken, onder bepaalde voorwaarden. Misschien maak je al kosten voordat je je bij ons als ondernemer meldt, bijvoorbeeld als je alvast een marktonderzoek laat doen. Bewaar alle bewijsstukken en facturen van de kosten die je maakt zorgvuldig. Je kunt de btw die je hebt betaald vóórdat je jouw onderneming startte toch als voorbelasting aftrekken in jouw aangifte omzetbelasting.

Wil je vanuit een uitkering starten?

Misschien begin je een onderneming terwijl je een uitkering hebt. Houd er dan rekening mee dat jouw ondernemerschap in veel gevallen gevolgen heeft voor jouw uitkering: de uitkering zal waarschijnlijk worden verlaagd of ingetrokken.

Je moet je inschrijven bij de KvK.

Sinds 1 oktober 2008 dien je je als iemand die een eigen bedrijf start, in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De vrijstelling voor vrije beroepsbeoefenaren is op die datum vervallen.

Wil je je als administratiekantoor aansluiten bij de formule?

Intuïtief weet je het; je wilt een eigen administratiekantoor beginnen. Jouw passie? De één doet het omdat hij of zij voldoening ontleent aan het verzorgen van een nette sluitende administratie. De ander zoekt naar alle fiscaal toelaatbare mogelijkheden om de belastingdruk te ontwijken.

Ik heb interesse

Heb jij interesse in onze dienstverlening?

Wil je graag meer weten? Laat je gegevens hier achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Altijd één aanspreekpunt

Snel schakelen

Netwerk aan specialisten