Scholingsvoucher aanvragen voor uw personeel?

U wilt als werkgever graag dat uw personeel zicht blijft ontwikkelen, maar dit blijft een forse investering. Het UWV kan u voor kansberoepen financieel tegemoet komen met de scholingsvoucher voor kansberoepen.

Een kansberoep is een beroep met een gemiddelde of hoge kans op werk. Als uw werknemer werk doet wat binnen zo’n kansberoep past, dan mag hij gebruik maken van een scholingsvoucher. Deze voucher mag gebruikt worden om een opleiding te volgen of een ervaringscertificaat-traject te doorlopen. Het UVW vergoedt dan 2.500 euro (incl. btw) indien uw personeelslid de opleiding met succes afrondt.

 Verplichtingen werknemer

Uw medewerker moet zijn cv achterlaten op werk.nl. Hiermee wordt hij automatisch aangemeld bij het UWV als werkzoekende. Dit klinkt onlogisch, aangezien u niet wil dat hij op zoek gaat naar een andere baan. Toch betekent dit niet dat hij door het UVW wordt gestimuleerd om over te lopen naar een concurrent. Hij hoeft ook niet aan een sollicitatieverplichting te voldoen en krijgt geen uitkering. De voucher moet uiterlijk na veertien dagen na de eerste dag van de cursus/opleiding door het UVW ontvangen zijn. Het is ook belangrijk dat de voucher uiterlijk op 31 december 2017 aangevraagd wordt.

cijfermeester-uwv