Wat te doen met uw vermogen?

U bent ongetwijfeld bedolven onder het Prinsjesdagnieuws. Maar wat kunt u er eigenlijk mee? Een van de wijzigingen die ons te wachten staat, is de aanpassing van box 3, de belastingheffing over uw vermogen. Voor veel belastingplichtigen is dit goed nieuws omdat het vrijgestelde vermogen omhoog gaat van 20.000 naar 25.000 per persoon.

Meer weten? zoek een Vestiging bij u in de buurt.

Bovendien gaat het vaste rekenrendement (en dus de te betalen belasting) voor een groot deel van u omlaag. Maar stel dat uw partner geen aangifte inkomstenbelasting indient of stel dat uw vermogen zo hoog is dat u er wel op achteruit gaat. Wat dan? Hieronder doen wij u een aantal suggesties waarmee u uw voordeel kunt doen ingeval deze wijziging per 1 januari 2017 wordt ingevoerd.

Partner doet geen aangifte

Op dit ogenblik maakt het voor de box 3 heffing niet uit of uw partner aangifte doet of niet. Hoe hoog uw privévermogen ook is, u blijft hetzelfde tarief betalen. Na de wetswijziging kan het voordeel opleveren om uw partner wel aangifte te laten doen. Dit omdat het vermogen progressief belast zal worden: hoe meer vermogen u aangeeft, hoe hoger het tarief.

Hoog vermogen

Komt uw privévermogen boven het laagste tarief uit? Dan kan het zinvol zijn om te zorgen dat dit vermogen voor 1 januari 2017 verlaagd wordt. U kunt er over denken om uw vermogen in uw bedrijf te storten of om uw vermogen aan te wenden om uw hypotheek af te lossen.

Wij helpen u graag met beoordelen welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn.