Uitstel aangifte inkomstenbelasting

Belastingdienst geeft u uitstel aangifte inkomstenbelasting, maar alleen via uw belastingconsulent.

Als u uitstel aangifte inkomstenbelasting bij ons aangifte, dan krijgt u een jaar langer de tijd voor uw aangifte inkomstenbelasting. Wanneer u geen gebruik maakt van deze service, moest u in vorige jaren uw aangifte voor 1 april inleveren. Later mocht, op verzoek, ook, maar dan had u niet de garantie dat u voor 1 juli een aanslag in de bus heeft liggen en dus snel uw geld terug zou krijgen.

Dit jaar heeft de Belastingdienst de normale inlevertermijn al verlengd tot 1 mei aanstaande, maar hoe zit het nu met die garantie? Staatssecretaris Wiebes heeft op 23 maart laten weten dat hij de garantietermijn ook gaat verlengen. Weliswaar wordt de termijn niet verlengd tot 1 mei, maar wanneer u voor 15 april uw aangifte in hebt geleverd, belooft de staatssecretaris u ook voor 1 juli te berichten.

Doet u zelf aangifte? Dan adviseren wij u niet te wachten tot het laatste moment. Dit omdat de software van de Belastingdienst nogal eens mankementen vertoont wanneer er veel gebruik van wordt gemaakt. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Laat uw aangifte dan door ons verzorgen en uiteraard ook uw uitstel aangifte inkomstenbelasting. Wij maken gebruik van professionele software en houden goed in de gaten of u wellicht enkele aftrekposten bent vergeten.