Nieuwe aandachtspunten Belastingdienst bekend gemaakt.

De Belastingdienst heeft onlangs laten weten dat zij haar aandachtspunten voor de aangifte 2013 heeft aangevuld.

In de eerste plaats mag u zich op extra belangstelling van de inspecteur verheugen wanneer u in 2013 bent gescheiden. Een scheiding levert, naast emotionele problemen, vaak ook veel juridische geschillen op. Bij de afwikkeling van een scheiding worden de fiscale gevolgen echter vaak over het hoofd gezien. Zo is na verloop van tijd niet alle hypotheekrente meer aftrekbaar, ook al betaald u bijvoorbeeld wel de volle 100%. Ook is er een verschil tussen het betalen of ontvangen van partneralimentatie en het betalen of ontvangen van kinderalimentatie. Wanneer een van beiden een onderneming heeft, zijn de fiscale gevolgen helemaal ingewikkeld. Laat u daarbij dus goed begeleiden.

Een ander aanvullend aandachtspunt is het Belgische pensioen. Hebt u in het verleden in België gewerkt en ontvangt u nu een Belgisch pensioen, dan mag u zich ook verheugen op vragen van de inspecteur. Het kan bijvoorbeeld de vraag zijn of uw pensioen in België belast is, of in Nederland.

Uiteraard houden wij deze aandachtspunten voor onze cliënten goed in de gaten. Hebt u vragen? Neem dan contact op met uw CijferMeester.