Aangifte inkomstenbelasting 2014!

De aangifte inkomstenbelasting 2014 wordt grotendeels voor u ingevuld

Het is u vast niet ontgaan dat het binnenkort weer tijd is om uw aangifte inkomstenbelasting in te leveren. Wanneer u gebruik maakt van onze uitstelregeling, hebt u nog meer dan een jaar de tijd. Maakt u geen gebruik van de uitstelregeling, of doet u uw aangifte zelf? Dan hebt u dit jaar een maand extra. U hoeft uw aangifte namelijk niet meer voor 1 april, maar voor 1 mei in te leveren.

U kunt daarvoor gebruik maken van de nieuwe aangifte app (bij hele simpele aangiften) of van de website van de Belastingdienst. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de vooringevulde aangifte. De Belastingdienst heeft dan al een aantal gegevens voor u ingevuld. Maar let op: u bent verantwoordelijk voor het gebruik van deze gegevens. Zijn ze niet juist? Dan moet u ze aanpassen. Kortom, dit alles biedt u gemak, maar het levert ook risico’s op dat u bepaalde fouten of aftrekposten over het hoofd ziet. Bij de aangifte inkomstenbelasting 2014 controleert de Belastingdienst bijvoorbeeld de uitgaven voor levensonderhoud zoals kinderalimentatie.

Kiest u voor zekerheid? Dan kunt u uw aangifte in laten vullen door uw CijferMeester. Nieuw is dat dit jaar ook uw CijferMeester gebruik kan maken van de vooringevulde aangifte. Zo hoeft u niet meer te kiezen tussen zekerheid en gemak. Wilt u hiervan gebruik maken? Neem dan contact op met uw CijferMeester. Wij kunnen dit vanaf 1 april voor u aanvragen bij de Belastingdienst. U krijgt dan van de Belastingdienst een formulier toegezonden met een code. Wanneer u deze code aan ons doorgeeft, kunnen wij voor u aan de slag.