Let op: uw jaarrekening moet uiterlijk 31 juli zijn gedeponeerd.

Jaarrekening op tijd deponeren

Een bv moet elk jaar haar jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. Let daar bij op dat de jaarrekening op tijd gedeponeerd wordt. Bent u te laat, dan kan dat u problemen opleveren bij een eventueel faillissement van de bv. Maar wanneer bent u eigenlijk op tijd? Bent u directeur/enig aandeelhouder? Dan hangt het van de statuten van uw bv af.

Meer weten? zoek een Vestiging bij u in de buurt.

Jaarrekening data

Normaal moet een jaarrekening binnen vijf maanden gereed zijn, daarna hebt u als bestuurder nog twee maanden om de jaarrekening officieel vast te stellen. De jaarrekening dient vervolgens binnen 8 dagen na vaststelling gedeponeerd te worden. Is het boekjaar van uw bv gelijk aan het kalenderjaar, dan moet u de jaarrekening 2014 dus voor 31 juli (!) aanstaande vaststellen en binnen 8 dagen deponeren.

Heeft u als enig aandeelhouder de statuten van uw bv nog niet aangepast, dan heeftt u geen recht op die twee extra maanden en had u voor 31 mei de jaarrekening moeten vaststellen (en vervolgens binnen 8 dagen deponeren). In zeer bijzondere gevallen mogen aandeelhouders (ook zonder aangepaste statuten) zes maanden extra de tijd nemen, maar deze verlenging moet u voor 31 mei vaststellen.

Kortom, het lijkt zo simpel, maar er komen heel wat deadlines kijken bij het tijdig deponeren van uw jaarrekening. Houd deze goed in de gaten om te voorkomen dat u later aansprakelijkheidsrisico’s loopt.

Bron/meer informatie: http://www.kvk.nl/