Check echtheid van eurobiljetten

Heeft u in uw bedrijf te maken met contant geld, dan wilt u natuurlijk wel dat de eurobiljetten die u voor uw goederen en diensten krijgt echt zijn. Helaas zijn er nog steeds valse biljetten in omloop. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft in de eerste helft van 2016 26.000 valse biljetten onderschept. Dat zijn er weliswaar 11.000 minder dan in 2015, maar genoeg om regelmatig de echtheid van de biljetten te controleren. DNB helpt u een handje: de bank heeft een app uitgegeven die u gratis kunt downloaden en waarmee u de echtheid van bankbiljetten makkelijk kunt controleren.

U vindt de app ‘Eurobiljet’ in de playstore (Android) en iTunes (iOS).

cijfermeester eurobiljetten