Gebruikelijk loon afroommethode 2015

Gebruikelijk loon afroommethode 2015

Als directeur van uw eigen bv, mag uw salaris niet al te veel afwijken van het ‘gebruikelijk loon’. Dit minimale loon wordt elk jaar vastgelegd in de wet. Zit uw boven dit wettelijke minimum, dan kan de inspecteur uw salaris toch verhogen wanneer hij bijvoorbeeld aannemelijk kan maken dat iemand anders in uw situatie meer zou hebben verdiend.

De inspecteur
past daarvoor bij een eenmans bv vaak de zogenoemde afroommethode toe. Dit houdt in dat hij de winst van uw bv verminderd (afroomt) met de daar aan toe te rekenen kosten, lasten en afschrijvingen. Dat hij dit niet zonder meer mag doen, blijkt uit een recente zaak van de rechtbank Den Haag. Daarbij legt de inspecteur een bv flinke correcties op omdat het loon volgens de afroommethode veel hoger is dan het loon dat de directeur (een communicatieadviseur) werkelijk heeft verdiend.

De directeur kan de rechter echter laten zien dat zijn salaris heel gebruikelijk is voor een communicatieadviseur. De rechtbank veegt de correcties van de inspecteur van tafel omdat hij niet verder onderbouwd waarom in dit geval de afroommethode een beter beeld geeft van het gebruikelijk loon.

Bron: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2014:241