BTW-aangifte: extra aandacht gevraagd.

Het is verstandig om extra aandacht te besteden aan de laatste btw-aangifte over het jaar 2015.

Meer weten? zoek een Vestiging bij u in de buurt.

Privé gebruik

Zo dient u bijvoorbeeld rekening te houden met het eventuele privégebruik van bepaalde zakelijke bedrijfsmiddelen zoals de telefoon, auto, het kantoorpand et cetera. Dit privégebruik wordt verwerkt in de vorm van een correctie of dienst. Daarnaast moet u in zo’n geval wellicht de in aftrek gebrachte btw herzien, de zogenoemde herzieningsregeling.

Inkoop facturen

Let ook goed op of u alle facturen bezit waarvoor u aftrek claimt. Vraag deze zo nodig op bij uw leverancier. Staan de facturen wel op de juiste naam? Voldoen de facturen ook aan de andere factuurvereisten? U kunt in de meeste gevallen namelijk alleen btw aftrekken op facturen die op naam van uw bedrijf staan en aan de overige factuurvereisten voldoen.

De btw aangifte

Hebt u de juiste tarieven toegepast? In buitenland gevallen kan bijvoorbeeld het 0% tarief van toepassing zijn. Daarnaast kan in bepaalde gevallen de btw naar u verlegd zijn, of dient u de btw naar uw afnemer te verleggen. Dit dient ook juist in de aangifte verwerkt te worden.

Kortom, het is geen overbodige luxe om hier bij de laatste aangifte over het jaar 2015 extra aandacht aan te besteden. Desgewenst kijken wij graag met u mee.