Kabinet besluit definitief dividendbelasting niet af te schaffen

Het kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat zei premier Mark Rutte maandag na het coalitieoverleg. Tegen de maatregel was veel verzet en werd onhoudbaar nadat Unilever aangaf dat de afschaffing er niet voor zorgde dat het bedrijf zich in Nederland zou vestigen. Het kabinet liet daarop weten de maatregel te heroverwegen.

1,9 miljard wel naar bedrijfsleven

De vrijgekomen 1,9 miljard euro gaat naar het bedrijfsleven, zowel grote als kleine bedrijven, laat de premier weten. Welke maatregelen het zijn, is nog niet bekend. Afgelopen week werd onder meer de verlaging van de vennootschapsbelasting als mogelijke maatregel genoemd. Rutte geeft aan eerst de Kamer te willen informeren.

Unilever

Begin oktober werd bekend dat Unilever voorlopig afziet van het plan om zijn hoofdkantoor in Londen samen te voegen met dat in Rotterdam. Het bedrijf gaf aan de steun te missen van de Britse aandeelhouders. Dit viel het kabinet rauw op het dak, omdat de verplaatsing van het hoofdkantoor van Unilever het voornaamste argument was om de dividendbelasting af te schaffen.

CijferMeester dividendbelasting

Bron: Nextens