Autobrief II weer aangepast

Enige tijd geleden hebben wij in deze nieuwsbrief aandacht besteed aan de Autobrief II, een wetsvoorstel waarin de toekomstige wetswijzigingen op het gebied van de autobelastingen omschreven staan. Dit wetsvoorstel is inmiddels weer iets aangepast.

plug-in hybride

Zo gaat de plug-in hybride al per 1 januari aanstaande naar het hoogste bijtellingstarief van 22%. Aanschaf in 2016 kan dus lonend zijn voor de zakelijke rijders. Als pleister op de wonde blijven deze auto’s wel tot en met 2020 een aantrekkelijk wegenbelastingtarief (50%) betalen. De BPM (aanschafbelasting) op nieuwe auto’s gaat de komende jaren omlaag.

Dieselauto’s

Helaas voor de dieselrijders, gaat deze verlaging niet (meer) gelden voor de aanschaf van een dieselauto. Hebt u een hele oude dieselauto zonder af-fabriek roetfilter, dan gaat u per 2019 een opslag van 15% betalen op uw wegenbelasting. Deze opslag was al bekend. Nieuw is dat de staatssecretaris na gaat denken over een opkoopregeling voor deze auto’s. Medio volgend jaar laat hij ons weten of en wat hij in gedachten heeft.