Zelf de boekhouding doen?

Er zijn zeer veel aanbieders van administratieve software en online boekhouden via het internet. Er zijn dure en goedkope oplossingen. Zelfs een spreadsheet kan in sommige gevallen voldoende zijn voor een administratie. Wat u nodig heeft is afhankelijk van uw behoeften. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om het zelf te doen. En u mag het ook zelf doen! Zolang u zich aan de regels houdt en een administratie voert die aan de eisen van de belastingdienst voldoet, mag u het zelf doen.

De sofware valkuilen

Een groot misverstand is echter dat de aanschaf van software of online boekhouden garandeert dat de boekhouding aan de eisen voldoet. Het enige dat deze software echter garandeert is dat debet en credit in evenwicht zijn. Er speelt echter veel meer, zoals het onderscheid tussen vermogen en resultaat. Weet dus waar u aan begint.

Focus op ondernemen

Een ander aspect waar u naar moet kijken, is of het doen van uw eigen boekhouding u ook energie geeft. U moet het dus ook leuk vinden. Als u iemand bent die het doen van de boekhouding uitstelt tot het moment dat aangifte moet worden gedaan, dan geeft het u dus kennelijk geen energie en kunt u het beter uitbesteden. En bovendien kunt u een uur maar één keer besteden. Uitbesteding kost wel geld, maar uw tijd ook! Daarnaast blijkt in de praktijk dat uw boekhouder een groot deel van de kosten kan terugverdienen in de vorm van belastingbesparing.

Online boekhouden

Begrijp ons goed, wij juichen het toe dat als u zelf uw administratie doet. Als u het zelf doet, heeft u optimaal inzicht in de stand van zaken in uw bedrijf en kunt u adequaat (bij)sturen. Er zijn echter meer mogelijkheden om actueel inzicht te houden. CijferMeester biedt verschillende scenario’s van uitbesteding. Bij CijferMeester bieden wij ook online boekhouden. Zo kunt u aan de ene kant kosten besparen, terwijl u tegelijkertijd kunt profiteren van de voordelen van ondersteuning door uw CijferMeester.

Meer weten over boekhouden

Het belang van een goede administratie
Mag ik de boekhouding het zelf doen?
Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?
Welke verplichten zijn er bij het gebruik van een kassa?
Wat hoort er allemaal bij mijn administratie?
Tips voor het efficiënt Facturen
Online boekhouden

  • 60+ kantoren
    Altijd één in de buurt!
  • 3000+ klanten
    Bent u de volgende?


Offerte aanvragen