Een goede administratie

Een goede administratie opzetten is belangrijk en ook om deze bij te houden. Niet alleen omdat u als ondernemer wettelijk verplicht bent om een goede administratie bij te houden en te bewaren. Het helpt u ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Met een goede administratie legt u vast wat er in uw onderneming gebeurt en houdt u overzicht. Dat maakt het invullen van uw aangifte veel gemakkelijker.

Bij uitbesteding aan CijferMeester kunt u er van uitgaan dat wij met u meekijken en pro-actief contact met u zullen opnemen als wij menen dat het in uw belang is (financieel of fiscaal) om afwegingen te maken en eventueel maatregelen te nemen.

Administratie wil zeggen: alle gegevens over uw onderneming die u op papier (ook kladaantekeningen) of elektronisch (bijvoorbeeld met de computer) vastlegt. Een goed opgezette en overzichtelijke administratie is van groot belang: niet alleen om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen, maar vooral voor uw bedrijfsvoering.

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren welke is afgestemd op de aard van uw bedrijf. Begin daarom meteen met het opzetten van een administratie, zelfs als uw onderneming nog niet eens van start is gegaan.

Voor uw bedrijfsvoering

Met een goed bijgehouden administratie hebt u snel de beschikking over de cijfers en resultaten van uw onderneming, dit om inzicht te krijgen in: uw kosten, uw omzet en uw winst. Aan de hand hiervan kunt u inspelen op ontwikkelingen en uw activiteiten eventueel bijstellen.

Voor het invullen van uw aangiften

Uw administratie vormt de basis van uw aangiften. De belastingdienst moet deze aangiften snel en goed kunnen controleren. Als uw administratie niet volledig is, en niet binnen een redelijke termijn te controleren is, kan dat vervelende gevolgen hebben. Omzet en winst worden dan door de belastingdienst ambsthalve vastgesteld en de verschuldigde belasting wellicht te hoog is berekend. Als u het niet eens bent met die berekening, dan zult u zelf moeten bewijzen dat de berekening onjuist is. Dit heet ‘omkering van bewijslast’.

Bij uitbesteding aan een CijferMeester kunt u er op vertrouwen dat alles piekfijn voor u wordt geregeld.

Meer weten over boekhouding

Het belang van een goede administratie
Mag ik de boekhouding het zelf doen?
Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?
Welke verplichten zijn er bij het gebruik van een kassa?
Wat hoort er allemaal bij mijn administratie?
Tips voor het efficiënt Facturen
Online boekhouden</a

  • 60+ kantoren
    Altijd één in de buurt!
  • 3000+ klanten
    Bent u de volgende?


Offerte aanvragen