Ondernemingsplan voor een goed begin

Een ondernemingsplan is een plan waarin gedetailleerd beschreven staat hoe de startende ondernemer zijn onderneming wil opzetten. Een ondernemingsplan wordt ook wel eens een businessplan of bedrijfsplan genoemd. Het is een samenvatting van alle facetten van de mogelijke onderneming en hoe deze eruit komt te zien.

Ondernemingsplan

Met een ondernemingsplan wordt voor de ondernemer en eventuele derden duidelijk waar de kansen en bedreigingen voor de onderneming liggen. Deze kunnen voor elke onderneming verschillend zijn en zijn zeer afhankelijk van de ondernemer, de markt, concurrenten, produkt en externe factoren. Vandaar dat het belangrijk is dat de ondernemer met al deze zaken rekening houd. Door middel van een sluitend ondernemingsplan geeft de ondernemer aan in ieder geval naar al deze zaken gekeken te hebben.

De ondernemer en de onderneming

Een ondernemingsplan bevat meestal een korte samenvatting met in enkele woorden de hoofdreden waarom de onderneming gestart is. Daarnaast wordt kort de ondernemer zelf even beschreven. Verder wordt het produkt en/of dienst beschreven. De markt waarin deze zich bevinden en eigenschappen waarom deze een succes zullen worden. De organisatie wordt beschreven. Hierin komen zaken als de werkruimte, werknemers etc. aan bod. Tot slot zullen alle punten financieel worden onderbouwd.

De financiën van de onderneming

Om een onderneming te starten is vaak financiële steun nodig. Een timmerman kan direct de volgende dag aan de slag, maar een fietsenwinkel heeft een voorraad nodig, een winkel, en andere opstartkosten. Hiervoor geld lenen is zonder goed ondernemingsplan zo goed als onmogelijk.

Online ondernemersplan op deze site

Elders op de website vindt u een online ondernemingsplan. Stap voor stap wordt u aan de hand genomen bij het schrijven van het ondernemingsplan. Bovendien kunt u een CijferMeester mee laten lezen en dat draagt bij aan de noodzakelijke kwaliteit om een voortvarende start te kunnen maken met uw onderneming. Althans, als wij er in geloven. Als wij denken dat uw plan niet haalbaar lijkt dan zullen we dat ook vertellen. Eerlijkheid voorop, toch?

Meer over een bedrijf beginnen

Soms kunt u aanloopkosten aftrekken, de voorwaarden
Wilt u vanuit een uitkering starten?
U moet zich inschrijven bij de KvK
U wilt zich als administratiekantoor aansluiten bij de formule?
Een bedrijf beginnen?

  • 60+ kantoren
    Altijd één in de buurt!
  • 3000+ klanten
    Bent u de volgende?


Offerte aanvragen