Aanloopkosten bedrijf beginnen

Misschien maakt u al kosten voordat u zich bij ons als ondernemer meldt, bijvoorbeeld als u alvast een marktonderzoek laat doen. Bewaar alle bewijsstukken en facturen van de kosten die u maakt zorgvuldig. U kunt de btw die u hebt betaald vóórdat u uw onderneming startte toch als voorbelasting aftrekken in uw aangifte omzetbelasting. Het is ook mogelijk dat u voor de inkomstenbelasting met terugwerkende kracht alsnog gebruik kunt maken van de speciale regelingen voor ondernemers.

Hou door u bestede uren bij

Houdt ook steeds een registratie bij van de uren die u aan de onderneming besteedt. U kunt het aantal uren dat u al vóór uw aanmelding als ondernemer aan uw onderneming besteedt, meetellen voor het minimum aantal benodigde uren voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek. Als u een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld een WW-uitkering, dan kan het ook belangrijk zijn bij te houden hoeveel uren u aan uw onderneming besteedt. Het gaat daarbij wel om de uren die u aan de onderneming besteedt in het jaar waarover u aangifte inkomstenbelasting doet.

Uw CijferMeester kan formats aanreiken om bovenstaande gegevens ordelijk bij te houden. Ook weten zij hoe zij deze gegevens optimaal in uw aangifte moeten verwerken, zodat u niet meer belasting betaald dan noodzakelijk is.

Meer over een bedrijf beginnen

Wilt u een ondernemingsplan schrijven?
Wilt u vanuit een uitkering starten?
U moet zich inschrijven bij de KvK
U wilt zich als administratiekantoor aansluiten bij de formule?
Een bedrijf beginnen?

 

 

 

 

  • 60+ kantoren
    Altijd één in de buurt!
  • 3000+ klanten
    Bent u de volgende?


Offerte aanvragen