CijferMeester Cases

Elke dag opnieuw worden onze CijferMeesters geconfronteerd met talloze vragen op het gebied van boekhouding, belasting en bedrijfsadvies. Meestal zijn die eenvoudig en snel te beantwoorden. Maar zo nu en dan zijn er bijzondere praktijkgevallen, waarbij alle zeilen bijgezet moeten worden. In de rubriek CC (CijferMeester Cases) laten we graag zien waartoe onze CijferMeesters allemaal in staat zijn. Deze case is aangedragen door Anne-Lies Toorians, CijferMeester Tilburg-centrum.

De meerwaarde van een ervaren CijferMeester

‘Ik ben gevraagd aan te schuiven bij hun werkoverleg’

Een splinternieuwe thuiszorgorganisatie uit de startblokken helpen. Daar komt ook op administratief terrein heel wat bij kijken. De boekhouding en de salarisadministratie vormgeven, arbeidscontracten opstellen, vragen over de cao en over het pensioen kundig beantwoorden… Dan is het wel zo prettig om iemand met verstand van zaken aan tafel te hebben.

Het mooie aan de CijferMeester-organisatie is dat je er mensen met uiteenlopende werkervaringen treft. Zoals Anne-Lies Toorians, die meer dan twintig jaar als Hoofd administratie en controller in de gezondheidszorg werkte voordat zij in 2018 toetrad tot CijferMeester. Verder volgde ze cursussen op het gebied van schuldhulpverlening én de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). “Er was dan ook meteen een klik,” zo blikt Anne-Lies terug op de allereerste kennismaking: ”Want we spreken dezelfde taal.”

Kennis van de beroepsgroep

De thuiszorgorganisatie biedt hulp in de huishouding aan en heeft daarvoor inmiddels al meer dan 20 medewerkers in dienst. De opdrachten komen van verschillende gemeenten die de wettelijke plicht hebben dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Gemeenten geven financiële ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat Anne-Lies goed thuis is in die wet- en regelgeving is een groot pluspunt. Een ander groot voordeel is dat zij de beroepsgroep door en door kent. “Verpleegkundigen en verzorgden kiezen dat vak omdat ze graag met mensen werken. Niet omdat ze zo dol zijn op administratief werk. Toch hoort dat er ook bij. De meesten schieten in de stress als ze iets op de computer of een tablet moeten doen. Ik help ze die drempel over. En zo ingewikkeld is het niet; ze kunnen ook allemaal met hun telefoon overweg.”

‘Een prima match’

De rol van deze CijferMeester gaat aanzienlijk verder dan de boekhouding sluitend houden. Zo praat ze ook mee over de vraag of er met vaste of flexibele arbeidscontracten gewerkt gaat worden. En ging ze langs bij het pensioenfonds om te zien wat de beste oudedagsvoorzieningen zijn voor de medewerkers. Dat haar adviezen nuttig zijn én op prijs worden gesteld is inmiddels duidelijk.
Anne-Lies: ”We hebben een prima match. Ik ben intussen ook al gevraagd regelmatig bij hun werkoverleg aan te schuiven.”

Anne-Lies Toorians, CijferMeester Tilburg-centrum

Eensmanszaak

Uw eigen bedrijf
Geen personeel

VOF

Vennootschap onder firma
Samen ondernemen

Maatschap

Uw eigen bedrijf
Ondersteuning samen doen

BV

Vanaf € 1 kapitaal
Aandelen op naam

NV

Vanaf € 45.000 kapitaal
Aandelen vrij verhandelbaar

Stichting

Ideële doelstelling
Lidmaatschap niet mogelijk

Vereniging

Leden met zelfde belang
Geen winstoogmerk

Expat

Nederlander in buitenland
Buitenlander in Nederland

Waarmee kunnen wij u helpen?