CijferMeester Cases I

Smartphone als vervanger van schoenendoos vol met bonnetjes

‘Ik help mijn klanten om administreren leuker voor ze te maken’

De zzp’er was net voor zichzelf begonnen in de bouw, en zette een schoenendoos gevuld met bonnetjes op het bureau van CijferMeester Henk Stolk. Of die maar even orde in de chaos wilde scheppen….

Nou draait Henk, met 30 jaar ervaring in administratie en boekhouden, daar beslist zijn hand niet voor om. Maar toch was dit niet de weg die hij wilde gaan. “Ik wil gerust al die bonnen verwerken, maar dat gaat dan wel tijd én dus geld kosten. Maar wat nog veel belangrijker is, hoe weet jij dan nog wat er in je bedrijf gebeurt?”

Tja, daar had de prille ondernemer nog niet echt over nagedacht. Hij wilde zich focussen op het vak waar hij goed in is, en dat is niet administreren. ‘Daar heb je toch een boekhouder voor?’, zo was zijn redenatie. Henk gaf hem ten dele gelijk. Tuurlijk neemt een CijferMeester de ondernemer veel werk uit handen, denk aan btw-aangifte en jaaropgaven bij de belasting. Maar tegelijk is het wel zaak dat de ondernemer zelf goed overzicht houdt hoe ‘zijn tent’ draait en hoe hij er voorstaat. En dat is tegenwoordig minder ingewikkeld dan het lijkt.

“Ik vertel m’n klanten hoe ik administreren leuker voor ze ga maken. En dan wijs ik ze om te beginnen op hun smartphone, die meestal voor ze op tafel ligt.” Bonnetjes verzamelen – en onderweg er vaak enkele kwijtraken – is er niet meer bij. Met je telefoon een fotootje van de bon maken en dat mailen naar een mailadres is alles; verwerking in de administratie is daarna een fluitje van een cent. Met facturen hetzelfde laken een pak; digitaal aanleveren bij CijferMeester en je hebt er geen omkijken meer naar.

En met een tankpas wordt het allemaal nóg leuker. Henk raadt het iedereen aan die een auto van de zaak rijdt. Geen gehannes meer met aparte bonnetjes voor tanken, parkeren én wassen. En ook geen gedoe met de belasting, want die accepteert de factuur van de tankpas op naam nu eenmaal makkelijker dan anonieme bonnetjes. De ondernemende bouwvakker liet zich door Henk overtuigen om op deze makkelijke manier z’n administratie grotendeels zelf bij te houden. En raakte steeds enthousiaster over de mogelijkheden. Inmiddels weet hij goed wat er in z’n bedrijf gebeurt. Sterker nog, het draait zoals hij wil en hij gebruikt z’n boekhouder om dat te laten bevestigen.

Henk Stolk, CijferMeester Oud-Beijerland.

Eensmanszaak

Uw eigen bedrijf
Geen personeel

VOF

Vennootschap onder firma
Samen ondernemen

Maatschap

Uw eigen bedrijf
Ondersteuning samen doen

BV

Vanaf € 1 kapitaal
Aandelen op naam

NV

Vanaf € 45.000 kapitaal
Aandelen vrij verhandelbaar

Stichting

Ideële doelstelling
Lidmaatschap niet mogelijk

Vereniging

Leden met zelfde belang
Geen winstoogmerk

Expat

Nederlander in buitenland
Buitenlander in Nederland

Waarmee kunnen wij u helpen?