Administratiekantoor Borger liefst met de laarzen in de modder

Ondernemers die figuurlijk gesproken zelf ook nog met de laarzen in de modder staan. Daar heeft CijferMeester Jan IJlenhave (1967) uit Borger een hele goede klik mee.

En dat is niet alleen omdat hij economie studeerde aan de agrarische hogeschool en in de loop van zijn carrière bij veel agrarische bedrijven over de vloer kwam. Hij kent ook heel wat MKB-bedrijven. Veelal bedrijven met maximaal zo’n 10 medewerkers. Want daar ligt meestal de lat waarbij de ondernemer zelf nog volop actief en betrokken is bij het reilen en zeilen van het bedrijf. En daar kan Jan het beste zijn ambities waarmaken: op basis van de cijfers zowel ondernemer als onderneming beter laten presteren.

In de keuken kijken

Een kwart eeuw is hij nu actief als bedrijfsadviseur en in die periode mocht hij bij meer dan 200 bedrijven vaak en diep in de keuken kijken. Als assistent-accountant bijvoorbeeld, zijn eerste baan. Maar ook als kredietbeoordelaar en accountmanager bij Rabobank, waar hij bijna 20 jaar werkte. Met name zijn ervaringen bij Bijzonder Beheer, waar bedrijven terechtkomen die het moeilijk hebben, waren uiterst leerzaam.

Jaarcijfers zijn geschiedenis

Jan: “Om een ondernemer goed te begeleiden, moet je er dicht opzitten. Hoe lopen de zaken? Wat speelt er? Daar wil ik bovenop zitten. Ik snap ook niks van kantoren die pas een half jaar na afsluiting van het boekjaar de eerste cijfers aanleveren. Hoe kun je dan nog ergens op sturen? Jaarcijfers zijn geschiedenis. Mij gaat het om de actuele gegevens. Die je aan het eind van elk kwartaal zo snel mogelijk aanlevert. Dan kun je nog actie ondernemen. Dankzij de moderne automatiseringstechniek waarmee we bij CijferMeester werken kan dat ook makkelijk.”

60 collega’s

Jan sloot zich recent aan bij CijferMeester.
Lees meer

Eensmanszaak

Uw eigen bedrijf
Geen personeel

VOF

Vennootschap onder firma
Samen ondernemen

Maatschap

Uw eigen bedrijf
Ondersteuning samen doen

BV

Vanaf € 1 kapitaal
Aandelen op naam

NV

Vanaf € 45.000 kapitaal
Aandelen vrij verhandelbaar

Stichting

Ideële doelstelling
Lidmaatschap niet mogelijk

Vereniging

Leden met zelfde belang
Geen winstoogmerk

Expat

Nederlander in buitenland
Buitenlander in Nederland

Waarmee kunnen wij u helpen?